}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

Lechner Ödön fasor 5

1095 Budapest

CSATLAKOZZ FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ,
ahol kérdezhetsz, fontos tudnivalókat, kutatások eredményeit, cikkeket osztunk meg a testsúlycsökkentő műtétekről.

Bariátriai Sebészet

Túlsúlycsökkentő Műtétek

KEZDD EL MÉG MA!

Nem késő, hogy megváltoztasd az életed, és végre újra Önmagad legyél!

]

VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETED!

Szabadulj meg a 2-es típusú cukorbetegségtől! 

}

HOSSZABB ÉLETTARTAM

Egészséges életmóddal, tested karbantartásával többet lehetsz a szeretteiddel.

KIVÁLÓ SZAKÉRTELEM

Professzionális megoldások, empatikus, szakértői hozzáállás.

BARIÁTRIAI SEBÉSZET

Ennek egyik oka az, hogy a túlsúlyosok száma folyamatosan emelkedik, a másik, hogy a hagyományos kezelések (például a fogyókúra, a gyógyszeres terápia) sok esetben sikertelenek, a műtéti megoldások pedig sokkal hatásosabbak. A két leggyakrabban alkalmazott beavatkozás a gastric sleeve, a csőgyomor képzés és a gastric bypass, a gyomoráthidalás. Ezeket a műtéteket laparoszkóposan, apró bemetszéseken keresztül a hasüregbe vezetett eszközökkel végezzük. A gyomorgyűrű alkalmazása háttérbe szorult a magas visszahízási arány és a gyakori szövődmények miatt. 

A túlsúlyos betegeknél előforduló más, gyakori kísérőbetegségek is javulhatnak. Ilyen például a 2-es típusú cukorbetegség, a magasvérnyomás, a magas vérzsírszint, a nemzőképtelenség vagy az ízületi kopás. 

Az elhízás sebészi kezelése – a bariátriai sebészet – egyre elterjedtebb és népszerűbb.

Összességében, a műtéten átesett betegek hosszabb ideig és egészségesebben élnek.

A CSŐGYOMOR MŰTÉTRŐL

A csőgyomor a gyomor külső részének leválasztásával jön létre oly módon, hogy a nagygörbületi oldalon a gyomor mintegy kétharmadát eltávolítjuk, így 150-180 ml űrtartalmú csőgyomrot alakítunk ki. A hátrahagyott gyomor változatlan marad és továbbra is kapcsolódik a nyelőcsőhöz és a vékonybélhez. 

A csőgyomor műtét után egyszerűen nincs hely túl sok tápláléknak. Az eljárás további előnye, hogy csökkenti a „ghrelin” nevű bélhormon termelését. A ghrelin az egyetlen olyan anyag az emberi testben, amely éhséget okoz. A beavatkozás alkalmával leválasztott gyomor a ghrelin szint jelentősen csökkenését okozza és ennek hatására az éhségérzet is csökken. A műtétet követő 24 hónapban mintegy 60-80%-os testsúlyfelesleg csökkenés tapasztalható. A műtét nagy biztonsággal végezhető laparoszkópos úton öt apró vágással a bőrön.

A GYOMOR BYPASS MŰTÉTRŐL

A gyomor bypass műtét az egyik leggyakoribb sebészeti beavatkozás a kóros elhízás kezelésére. A műtét egyszerre csökkenti a gyomor térfogatát, valamint a tápanyag felszívódását is.

A beavatkozás során a sebész bélvarrógépek segítségével végzi el a gyomor áthidalását. Normál emésztésben az étel bekerül a gyomorba és becsatlakozik a vékonybélbe, ahol a tápanyagok és kalóriák nagy része felszívódik. Ezután a vastagbélbe jut, és a fennmaradó salakanyag végül kiválasztódik. A bypass műtéttel egy kis tasakot hozunk létre a gyomor tetején. A kisebb gyomor közvetlenül a vékonybél középső részéhez kapcsolódik, megkerülve annak felső részét.

A gyomor bypass műtéteknek köszönhetően a betegek testsúlyfeleslegének várhatóan 80-90%-a eltűnik 18-24 hónappal a műtét után.

MŰTÉTI FELKÉSZÍTÉS,

A GYOMOR BYPASS MŰTÉT MENETE

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Nagyjából 30-40 percet vesz igénybe. A szakorvos kiszámolja a páciens testtömegindexét, részletes tájékoztatást ad a betegnek a műtétről, valamint a műtétre való felkészülés további lépéseiről. 

SZÜKSÉGES VIZSGÁLATOK

A páciens állapotának felméréséhez szükség van az alábbi vizsgálatokra: labor, EKG, szívultrahang, hasi ultrahang, mellkas röntgen, gyomortükrözés, dietetikus, pszichológus és altató orvosi konzultáció.

MŰTÉT ELŐTT

A műtét előtti 2-4 hétben egy úgynevezett májzsugorító diéta betartása szükséges, ami felkészíti a szervezetet a műtétre.

KÖZVETLENÜL A MŰTÉT ELŐTTI NAPON

Előző nap este a páciens egy véralvadást csökkentő injekciót kap, ami klinikai körülmények között vagy az otthonában beadható a műtéti kockázatok elkerülése végett.

KI FOG SEGÍTENI?

Dr. Baranyai Zsolt a kórosan elhízott pácienseknek segít visszaadni az önbizalmukat, az egészséges alakjukat, hogy újra teljes életet élhessenek.

Közel két évtized  sebészeti  gyakorlata és haladó laparoscopos képzettsége remekül kamatoztatható a bariátria sebészetben. Közel ötven szakmai publikációval és tudományos fokozattal (Ph.D) rendelkezik.

Életem eddigi legjobb döntése volt a műtét, és legjobb választása is! Baranyai doktor a legklasszabb doki az életemben. A hozzáállása, a tudása, és ami nekem nagyon fontos a mai napig: emberséges!

M. Kata