}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

1023 Budapest

Zsigmond tér 10.

CSATLAKOZZ FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ,
ahol kérdezhetsz, fontos tudnivalókat, kutatások eredményeit, cikkeket osztunk meg a testsúlycsökkentő műtétekről.

Duodenal switch műtét

KEZDD EL MÉG MA!

Nem késő, hogy megváltoztasd az életed, és végre újra Önmagad legyél!

]

VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETED!

Szabadulj meg a 2-es típusú cukorbetegségtől!

}

HOSSZABB ÉLETTARTAM

Egészséges életmóddal, tested karbantartásával többet lehetsz a szeretteiddel.

KIVÁLÓ SZAKÉRTELEM

Professzionális megoldások, empatikus, szakértői hozzáállás.

MI A DUODENAL SWITCH MŰTÉT?

A duodenal switch (biliopancreatic diversion with duodenal switch, BPD/DS) összetett eljárás, mely két fő részből áll. Első lépésben a gyomor körülbelül 80%-nak eltávolításával csőgyomrot (sleeve gastrectomia) hozunk létre. A második lépésben pedig megkerüljük a bél traktus nagy részét azzal, hogy bypasst képezve a gyomor utáni nyombelet összekötjük a vékonybél utolsó harmadával. A duodenal switch igen kifejezetten csökkenti az elfogyasztható táplálék mennyiségét és annak felszívódását.

Az eredmények fokozottabbak, mint a sleeve gastrectomia, vagy gyomor bypass műtétek után. A fogyás tartós és gyors. A betegek átlagosan a beavatkozás utáni két éven belül a túlsúlyuk 85-90%-át vesztik el. A szénhidrát anyagcsere rendeződési aránya 90% feletti.

A műtét hátránya, hogy az igen kifejezett felszívódási zavar miatt könnyen kialakulhat alultápláltság, ásványianyag-, vitamin-, és fehérjehiány. A betegek egy része puffadásról, gyakori laza székürítésről panaszkodik. A szövődmények súlyosabbak lehetnek, mint a gyomor bypass műtétnél.

A beavatkozás után elengedhetetlen az állandó vitamin és ásványianyag pótlás és a rendszeres orvosi kontroll.

Az eljárás általában 50-nél nagyobb testtömeg-indexű (BMI) betegek számára javasolt.

KI FOG SEGÍTENI?

Dr. Baranyai Zsolt a kórosan elhízott pácienseknek segít visszaadni az önbizalmukat, az egészséges alakjukat, hogy újra teljes életet élhessenek.

Közel két évtized sebészeti gyakorlata és haladó laparoszkópos képzettsége remekül kamatoztatható a bariátria sebészetben. Megalapította és vezeti a Magyar Metabolikus és Bariátriai Társaságot. A nemzetközi bariátriai társaság, International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (IFSO) magyarországi vezetője. Felmérés szerint betegei közül 99% újra megoperáltatná magát vele, 98%-ánál pedig jelentős (min. a túlsúly 70%-a) volt a műtét utáni fogyás mértéke.