}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

Üllői út 78.

1082 Budapest

Bariátriai Sikertörténetek

Olvasd el mások véleményét, tapasztalatát a műtétekről.

Hallgasd meg mit üzen Kata a még hezitálóknak!

Kérdeznél egy volt pácienstől?

Kapcsolattartás céljából az adataimat kezelhetik.

11 + 9 =

M. KATA BESZÁMOLÓJA

HIRTELEN 140 KG 

Én is egészségesen és normál testsúllyal születtem. Olyan 4-5 éves lehettem, amikor mindig kértem egy plusz tányér ételt a főétkezéseknél. Ekkor már azért husisabb voltam a kortársaimnál. Az általános iskolai évek úgy teltek, hogy az egyik évben sikerült lefogynom, a következőben pedig picit visszahíznom. Ez végigkísért a gimnáziumi évek alatt is. A gimit már közel 80 kg-mal fejeztem be.

Sajnos abban az időben tartottam a kb 80 kg-ot, volt hogy sikerült 69 kg-ra lefogynom, de az nem tartott sokáig. Úszni jártam, hetente kétszer aerobikra és futni. Lassan visszakúszott minden kiló. 10 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom lett, ekkor 83 kg-ról meghíztam 106 kg-ra. Minden egyes súlyomat kb 8-10 évig tartottam. Egyszer azon kaptam magam, hogy hirtelen 140 kg lettem.

SOK EDZŐTERMI NAP UTÁN

Elkezdtem edzőterembe járni, mindent becsülettel megcsináltam. Fogyni nem sikerült, de tovább bíztattak az edzők. Nagyon csüggedt voltam, hogy merre induljak tovább, mikor egyik nap megláttam a szomszédom, aki szemmel láthatóan nagyon sokat fogyott. Régen ő 140-160 kg körül mozgott, és aznap pedig sokkal vékonyabb volt. Később elárulta, hogy bypass műtéten esett át. Ez volt az a pont, mikor elhatároztam, hogy nekem is sikerülni fog. Sokat tájékozódtam az Interneten, míg végül rátaláltam egy bariátriai műtét lehetőségére, kértem időpontot és elmentem egy konzultációra.

Ekkor találkoztam először Dr. Baranyai Zsolttal. Amikor bemutatkozott és kezet fogtunk, abban a pillanatban tudtam: Ő az én doktorom. Hihetetlen élmény volt, a másfél órás konzultáció egy fél percnek tűnt.

FONTOS A CÉLTUDATOSSÁG

Annyira eldöntöttem fejben, hogy sikerülni fog nekem is (ez sztem nem is megy máshogyan), hogy a műtét után semmilyen fájdalmam nem volt, fantasztikusan éreztem magamat, nem volt hányingerem, szédülés vagy hidegrázás, de még egy kósza fájdalom sem. Persze voltak rosszabb napok, de alapjában véve semmi kritikus. Életem eddigi legjobb döntése volt és legjobb választása is! Baranyai doktor a legklasszabb doki az életemben! A hozzáállása, a tudása, és ami nekem nagyon fontos a mai napig: emberséges, amit nem győzők neki megköszönni.

Szépen haladok az úton, a saját tapasztalatom a legfontosabb, és persze az a 30 kg mínusz, amit nagyjából 7-8 hónap alatt elértem.

Életem eddigi legjobb döntése volt a műtét, és legjobb választása is! Baranyai doktor a legklasszabb doki az életemben. A hozzáállása, a tudása, és ami nekem nagyon fontos a mai napig: emberséges!

M. Kata

K. RITA BESZÁMOLÓJA

Évek óta küzdök a súlyommal. Főiskolás korom óta ingadozik a testsúlyom, de sajnos mindig többet mutatott a mérleg, mint kellett volna. Az évek során több diétát is kipróbáltam. Volt, amit 4-5 hónapig is betartottam és amivel 7-8 kg-ot is fogytam, de ahogy abbahagytam a diétát, úgy vissza is szaladtak a leadott kilók, sőt később még több is visszajött rám. Nagyon szeretek sportolni. Szinte minden nap mozogtam (bicikli, csapatsportok), de az étkezésre nem figyeltem, nagyon szerettem a hasam. A legrosszabb időszakomban 105 kiló voltam, és nagyon zavart a súlyom. Feszélyezve éreztem magam, idegesített a nagy hasam, fenekem, sokkal kevésbé bírtam a sportolást is, állandóan izzadtam, és nagyon hamar kifáradtam.

Ekkorra kezdtem el azzal a gondolattal foglalkozni, hogy ez így nem mehet tovább! Évről-évre kövérebb vagyok, jönnek a gondok, betegségek, rossz közérzet, és én még fiatal vagyok, nem szeretnék így élni!

Édesanyám egyszer csak elém tett egy újságcikket, ami a bypass és a sleeve műtétekről szólt. Egyre jobban belemélyedtem a témába, utánajártam, majd nyáron meghoztam a döntést!

Konzultáció végett felkerestem a téma egyik specialistáját, aki tájékoztatott minden vizsgálatról, amit a műtét előtt kell elvégezni, mindent megtudtam a műtétről is. Később kapcsolódott be a folyamatba a szintén sleeve és bypass műtéteket végző Dr. Baranyai Zsolt adjunktus úr, aki első pillanattól kezdve számomra kedves, türelmes és nyugodt személyiségnek bizonyult. És nem utolsó sorban: igen elismert a szakmájában!

Nagyon vártam ezt a napot, semmi félelem nem volt bennem! Mindenki végtelenül kedves volt velem, a dietetikus pedig sok jó tanácsával mindvégig biztatott és odaadóan, őszinte érdeklődéssel kísérte végig az egész folyamatot.

Nemcsak a testemet kaptam vissza, hanem az életemet is! Sokkal fittebb vagyok, kevésbé vagyok fáradékony, az önértékelésem, a lelki egyensúlyom a helyére billent, a sportolás teljes bedobással megy, jók a vérvizsgálati eredményeim, nem izzadok úgy, mint régen, nem fájnak az ízületeim, és még sorolhatnám!

K. Rita

Az operáción komplikációk nélkül estem túl. Az első hetekben kb. 1,5 kilót fogytam egy hét alatt. Nagyon hamar láttam a változást magamon! Lötyögni kezdtek a ruhák rajtam, a rég nem hordottak pedig újra jók lettek! A bőrömet folyamatosan krémeztem, és 6 hét után újra elkezdtem sportolni. A 6 hetes diétát követően fokozatosan vissza lehetett térni a normál étkezéshez, persze többségében húsok, halak, sok zöldség, gyümölcs, kevés szénhidrát javallott ilyenkor. A fogyás egy kicsit lelassult, mondhatni normál ütemű lett, havi 1,5-2 kiló.

Amit külön kiemelek —nekem ez nagyon fontos—, hogy Baranyai Zsolt doktor urat bármilyen panaszommal, kérdésemmel megkereshetem, akár személyesen, akár e-mailen; és 3 havonta vérvételi eredménnyel a kezemben visszavár konzultációra, ellenőrzésre. Nem gondolnám, hogy más helyen is ilyen alapos részletességgel figyelnének az emberre még a műtét után is. Mindezekért nagyon hálás vagyok neki.

Az operáció óta majdnem 9 hónap telt el, és már 72,2 kiló vagyokA ruhatáramat teljesen le kellett cserélnem, amit nagyon élvezek. Szépen lassan még fogyogatok. És nemcsak a testemet kaptam vissza, hanem az életemet is! Sokkal fittebb vagyok, kevésbé vagyok fáradékony, az önértékelésem, a lelki egyensúlyom a helyére billent, a sportolás teljes bedobással megy, jók a vérvizsgálati eredményeim, nem izzadok úgy, mint régen, nem fájnak az ízületeim, és még sorolhatnám! Nagyon örülök, hogy a sleeve műtéttel, önsanyargatás nélkül, jókedvvel ilyen óriási eredményeket értem el.

 

Annak, aki fogyni szeretne, és nem megy önerőből, vagy talán már fel is adta, annak szívből ajánlom ezt a kitűnő lehetőséget! Lám, nekem sikerült, neki is fog. Rajta!

HORNYÁK VIKI TÖRTÉNETE

3 hónap | -28kg

Már 3 hét után 12 kg-ot fogytam!

Most 36 éves vagyok, 3 gyönyörű kislány anyukája. Egész életemben küzdöttem a súlyommal, már gyerekkorom óta. A létező összes diétát kipróbáltam, volt amivel fogytam is elég sokat, de mindig több jött vissza.

Már szinte lemondtam arról, hogy valaha normálisan is nézhetek ki, amikor anyukamtól hallottam, aki fodrász, hogy az egyik vendége nagyon le fogyott, mert bypass műtétje volt. Ekkor hallottam először hogy Magyarországon végeznek ilyen műtétet.

Tőle tudtam, hogy van egy Facebook csoport, ahova aznap beléptem és hónapokig olvastam a bejegyzéseket éjjel-nappal.

Akkor már tudtam hogy Szeretnék egy ilyen műtétet. Ekkor írt nekem Kata, és ajánlotta a Baranyai doktor urat.

Felhívtam, elmentem a konzultációra, és akkor már éreztem, hogy ő lesz az én dokim, annyira kedves, türelmes, emberséges volt.

Így már csak el kellett döntenem, melyik műtét típust válasszam. Na nekem ez volt a legnehezebb, ezért szinte naponta írtam neki, minden féle kérdéseket, amire ő mindig válaszolt, nagyon hálás vagyok neki ezért!

A kórházba mindenki nagyon kedves volt, maximális odafigyelést kaptam, mind az ápolóktól, mind az altató orvostól vagy a műtős fiútól. Nagyon figyeltek rám, 5 percenként jött a nővérke, hogy van-e panaszom. Biztonságban éreztem magam. 

A hezitálásom ellenére, nagyon boldog vagyok, hogy belevágtam a műtétbe.

MÉG NEM MERSZ KONZULTÁCIÓRA JELENTKEZNI?

Kérdezz nyugodtan bármit, amit eddig nem mertél.

Nem adjuk ki 3. félnek, az információkat, félelmeidet, kérdéseidet 100%-ig bizalmasan kezeljünk.

Kapcsolattartás céljából az adataimat kezelhetik.

11 + 3 =