}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

Lechner Ödön fasor 5

1095 Budapest

CSATLAKOZZ FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ,
ahol kérdezhetsz, fontos tudnivalókat, kutatások eredményeit, cikkeket osztunk meg a testsúlycsökkentő műtétekről.

Gastric Bypass

Gyomor Bypass Műtét

KEZDD EL MÉG MA!

Nem késő, hogy megváltoztasd az életed, és végre újra Önmagad legyél!

]

VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETED!

Szabadulj meg a 2-es típusú cukorbetegségtől! 

}

HOSSZABB ÉLETTARTAM

Egészséges életmóddal, tested karbantartásával többet lehetsz a szeretteiddel.

KIVÁLÓ SZAKÉRTELEM

Professzionális megoldások, empatikus, szakértői hozzáállás.

MIÉRT A  GYOMOR BYPASS MŰTÉT?

A bypass műtét során a gyomor térfogata oly módon csökken, hogy a felső része és a vékonybél középső szakasza között létrejön az összeköttetés. A beavatkozás a csökkent tápanyagbevitel és a rosszabb felszívódás miatt vezet a testsúlyfelesleg 80-90%-ának leadásához. A bypass gastrectomia lényege tehát az áthidalás: a megevett táplálék egy része egyenesen a vékonybélbe jut, ezáltal a felszívódás útja rövidebb.

A műtétet követő fogyással a 2-es típusú cukorbetegség gyógyulási aránya is 80-90% százalék, emellett pedig javul az önbecsülés és a magabiztosság is. A műtéten átesett betegek hosszabb ideig, egészségesebben élnek.

HOGYAN ZAJLIK A GYOMOR BYPASS MŰTÉT?

Bypass műtét esetén egy apró hasfali bemetszésen keresztül kis kamerát vezetünk a hasüregbe, mivel a műtétet laparoszkópos (kulcslyuk) technikával végezzük.

A műtét során jelentősen csökkentjük a gyomor térfogatát és egy vékonybél kacs felhúzásával megváltoztatjuk a táplálék továbbhaladását és felszívódását. Ennek következtében a páciens kevesebbet tud enni, és még ennek a tápláléknak is csak a kisebb része szívódik fel.

Ez a műtét tehát tartósan csökkenti a gyomor méretét és kapacitását, aminek következtében csökken az ételfogyasztás, valamint hamarabb alakul ki a teltségérzet.

HOGYAN VÉLEKEDIK DR. BARANYAI ZSOLT A BYPASS MŰTÉTRŐL?

Mik az előnyei és hátrányai a műtétnek? Mit gondol szakorvosunk a műtétről? Mi történik a műtét során és mit érdemes betartani a műtét sikeressége érdekében?

Olvasd el a videó tartalmának teljes szövegét!

Mindenki máshogy használja ezt a fogalmat. Az egy picit drasztikusabb beavatkozás, itt lerontjuk az étkezést. Kicsit hasonló a Sleeve Gastrectomiához.

Az első lépésként csinálunk egy kisebb gyomrot, aminek az a funkciója, hogy egyszerűen nem tud sokat enni a beteg és második lépésként a vékonybélnek egy szakaszát ehhez a kis gyomorhoz szájazhatjuk. Ezzel viszont megváltoztatjuk a tápanyag továbbjutását és a felszívódását.

Tehát a beteg egyszerűen nem tud sokat enni, és amit viszont megeszik, annak a felszívódása is elromlik, kevesebb szívódik föl.  Ezzel a műtéttel a sleevehez képest, kicsit nagyobb fogyást lehet elérni, 1,5-2 év alatt 65-80%-át elveszítik a túlsúlynak a betegek és a cukorbetegség a kettes típusú cukorbetegnek a 85-90%-a egyensúlyba kerül, a többi kísérő betegség is jelentős mértékben javul. Tehát ez egy jó műtét, még egy picit jelentősebb mértékű fogyást lehet elérni vele. Természetesen minden beavatkozásnak van előnye és hátránya.

Ennek a műtétnek a hátránya az, hogy a rosszabb felszívódás miatt nem csak a fölösleges tápanyag kerül kiürítésre, felszívódás nélkül, hanem az ásványi sók, a nyomelemek és a vitaminok is. Úgyhogy ezek a betegek sajnos egy életen át vitamin, ásványi anyag és nyomelem pótlásra szorulnak. Ez az ára ennek a műtétnek.

MŰTÉTI FELKÉSZÍTÉS – A GYOMOR BYPASS MŰTÉT MENETE

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Nagyjából 30-40 percet vesz igénybe. A szakorvos kiszámolja a páciens testtömegindexét, részletes tájékoztatást ad a betegnek a műtétről, valamint a műtétre való felkészülés további lépéseiről. 

SZÜKSÉGES VIZSGÁLATOK

A páciens állapotának felméréséhez szükség van az alábbi vizsgálatokra: labor, EKG, szívultrahang, hasi ultrahang, mellkas röntgen, gyomortükrözés, dietetikus, pszichológus és altató orvosi konzultáció.

MŰTÉT ELŐTT

A műtét előtti 2-4 hétben egy úgynevezett májzsugorító diéta betartása szükséges, ami felkészíti a szervezetet a műtétre.

KÖZVETLENÜL A MŰTÉT ELŐTTI NAPON

Előző nap este a páciens egy véralvadást csökkentő injekciót kap, ami klinikai körülmények között vagy az otthonában beadható a műtéti kockázatok elkerülése végett.

MILYEN BETEGSÉGEK, PROBLÉMÁK KERÜLHETŐEK EL?

A 2-es típusú cukorbetegség

Mivel az elhízás az elsődleges kockázati tényező a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában, a testsúlycsökkentő műtét kedvezően hathat a cukorbetegekre. Egy nemrég publikált tanulmány szerint a műtéten átesett betegek 82%-ánál fejlődött vissza a 2-es típusú diabétesz kevesebb, mint két év alatt, és 62%-uknál nem is jelentkezett újra a betegség a műtét utáni két évben.

Alacsony termékenység

Bár a legtöbb elhízott nő nem meddő, a reprodukciós orvoslással foglalkozó amerikai szakmai szövetség szerint a beavatkozást követően sok esetben jelentősen javul a petefészek-funkció és a terhességek száma.

Rövidebb élettartam

Amerikai és holland kutatók szerint az elhízás akár húsz évvel is megrövidítheti az érintettek élettartamát. Egy másik kutatás szerint a műtét a kórosan elhízottak körében összességében csökkentheti a halálozást.

Az ízületi fájdalmak

A műtét enyhítheti a többletsúly okozta megterhelésből eredő ízületi fájdalmat. Egy kutatás megállapította, hogy az ilyen panaszokkal küzdő túlsúlyos betegeknél a műtétet követő 6-12 hónapban a felére csökkent az ízületi fájdalom által érintett területek száma. Emellett egy osztrák kutatás megállapította, hogy a súlycsökkentő műtét megoldást jelent a rheumatoid arthritisszel járó krónikus ízületi gyulladásra is.

Magas vérnyomás

Egy széles körben végzett tanulmány szerint a műtéten átesettek körében 61,7%-nál normalizálódott a magas vérnyomás, míg 78,5%-nál jelentősen csökkent.

 

Szív- és érrendszeri betegségek

A kórosan elhízottak esetében nagyon gyakori betegség lehet a koszorúér eredetű szívbetegség (CHD) és a koszorúér betegség (CAD) – a szívbetegségek leggyakoribb formája, amely végül anginához (mellkasi fájdalomhoz) vagy szívrohamhoz (miokardiális infarktushoz) vezethet.

KI FOG SEGÍTENI?

Dr. Baranyai Zsolt a kórosan elhízott pácienseknek segít visszaadni az önbizalmukat, az egészséges alakjukat, hogy újra teljes életet élhessenek.

Közel két évtized  sebészeti  gyakorlata és haladó laparoscopos képzettsége remekül kamatoztatható a bariátria sebészetben. Közel ötven szakmai publikációval és tudományos fokozattal (Ph.D) rendelkezik.

Életem eddigi legjobb döntése volt a műtét, és legjobb választása is! Baranyai doktor a legklasszabb doki az életemben. A hozzáállása, a tudása, és ami nekem nagyon fontos a mai napig: emberséges!

M. Kata