}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

1023 Budapest

Zsigmond tér 10.

CSATLAKOZZ FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ,
ahol kérdezhetsz, fontos tudnivalókat, kutatások eredményeit, cikkeket osztunk meg a testsúlycsökkentő műtétekről.

Lépések az életre szóló fogyás után

Az emberek többsége, akik a súlycsökkentő műtétek mellett döntenek, már évek óta őróbálkoztak az életmódjuk változtatásával, sikertelenül.

Sokan, miután a hosszú idő alatt, nehezen leadott súlyt újból visszaszedik, nem szokatlan, hogy önmagukat hibáztatják. Sikertelen próbálkozások, gyötrelmes hónapok vagy évek, és nincs sikerélmény.

Van, akinek sikerül diétával és sporttal lefogyni, viszont aki bariátriai műtétre szánja rá magát, szintén hatalmas változásokat képes elérni. Ez utóbbi páciensek az első hat-tizenkét hónapban megszabadulnak a felesleges testtömegük 70-80%-ától. A siker minden esetben attól függ, hogy a páciens betartja-e a számára javasolt életmódbeli változtatásokat.

Célunk, hogy ezt egy támogató közeggel segítsük.

A bariátriai műtétek előnyei

A megfelelő eszköz a fogyásért

A sikeres műtét hatékony eszköz az éhség szabályozására. A testmozgás és az egészséges táplálkozás mellett a túlsúlycsökkentő sebészet segíthet, hogy jobban érezd magad és egészséges életet élj. Természetesen az ideális súlyod eléréséhez és megtartásához nem elég csupán a műtét. Neked is tenned kell érte!

Műtét után több energia

A csőgyomor és a gyomor-bypass műtéten átesettek arról számoltak be, hogy a műtétet követő első 12-18 hónapban nagyon motiváltak és energikusak. Ez idő alatt jelentős életmódváltozásokat eszközöltek, például új ételek és kisebb adagok fogyasztásával, napi vitaminok bevitelével és rendszeres edzéssel.

A műtét utáni étrend

A gyomorban végrehajtott változások igényelik az étkezési szokások megváltoztatását, amelyeket a sikeres fogyás során követni kell. Fontos megjegyezni, hogy a fogyáshoz kapcsolódó irányelvek a sebésztől és az eljárás típusától függően eltérőek lesznek. A legfontosabb, hogy betarts mindent.

Táplálkozási irányelvek

Az alábbiakban néhány általánosan elfogadott táplálkozási irányelv szerepel, amelyeket a fogyás érdekében fontos betartani:

  • Amikor szilárd ételeket fogyasztasz, fontos, hogy alaposan megrágd és lassan egyél.
  • Fontos, hogy a lenyelés előtt két-három percet várj, mielőtt elhelyeznéd a szádban a következő ételt. Ha nem őröljük vagy nem rágjuk meg alaposan, nem fogod megemészteni.
  • Ne igyál folyadékot evés közben. Jóllakottnak fogod érezni magad, mielőtt elég ételt fogyasztottál volna.
  • Kerüld a szénsavas italokat, a magas kalóriatartalmú táplálékkiegészítőket, a tejszínt, a zsírtartalmú ételeket.
  • Kerüld az alkoholt.
  • Korlátozd az étkezések közötti nassolást.
  • Ne fogyassz több mint 3-5 grammot tartalmazó desszerteket és más cukros termékeket.
  • Igyál sok vizet. A magas vízfelvétel megvéd és elősegíti a fogyást. A víz is kitölti a gyomrod, és segít a teltség érzésében. 

Egész életen át tartó folyamat

Az iránymutatások célja, hogy javítsák a fogyás sikerességét. Ha nem követed, akkor nem veszítheted el vagy tarthatod fenn a becsült súlyod. A műtét után hányás, hasmenés vagy alultápláltság tapasztalható.

A kóros elhízás egy egész életen át tartó kezelést igénylő betegség. A bariátriai sebészet olyan beavatkozás, amely megváltoztatja a műtéten átesett beteg anatómiáját és fiziológiáját, ugyanakkor jelentős súlycsökkenést eredményez. Természetesen az egyéni eredmények eltérőek lehetnek, ezért mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot szakorvossal.