}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

Lechner Ödön fasor 5

1095 Budapest

CSATLAKOZZ FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ,
ahol kérdezhetsz, fontos tudnivalókat, kutatások eredményeit, cikkeket osztunk meg a testsúlycsökkentő műtétekről.

Mini gastric bypass

A mini gastric bypass-t 1997-ben Dr. Robert Rutledge a műtéti idő csökkentésére, az eljárás egyszerűsítésére és a szövődmények csökkentésére fejlesztette ki. Az eljárás az elmúlt években a bariátriai sebészetben rendkívül népszerűvé vált. Míg a „hagyományos” gyomor-bypass műtét kiváló testsúlycsökkenést eredményez, az eljárás technikailag nehéz, és átlagosan 7%-os szövődmény kockázattal jár. A mini-gastric bypass gyorsabb, technikailag könnyebb és kisebb (2,9%) átlagos szövődményi aránnyal jár, mint a „hagyományos” gyomor-bypass műtét.

Gyakorlatilag egyesíti a sleeve műtét és gyomor-bypass műtét technikáját. Hasonló (egyes tanulmányok szerint szerint nagyobb) súlyvesztést eredményez, mint a gyomor-bypass műtét.

Ha a beteg kórtörténetében hasi műtét (pl. vakbélműtét, császármetszés, epehólyag eltávolítás) szerepel, akkor a belek között összenövések alakulnak ki. A gyomor-bypass műtétet ilyenkor az összenövések oldásával kell kezdenünk, ami legtöbbször különösebb nehézség nélkül sikerül. Néha azonban az összenövések olyan mértékűek, hogy laparoszkóposan nem oldhatók. Kiterjedt összenövések, rövidebb vékonybél, igen tömeges cseplesz (hashártya belek előtt lévő zsíros lemeze) miatt előfordulhat, hogy gyomor-bypass műtétet nem tudjuk elvégezni. Ilyenkor automatikusan sleeve műtétre térünk át. A mini gastric bypass műtét ezen „technikai” problémák lehetőségét is csökkenti.

A fentiek miatt a mini gastric bypass megfelelő alternatívája az ismert bariátriai műtéteknek. Becslések szerint Ázsiában a súlycsökkentő műtétek 15,4%-át már így végzik.

link: https://www.facebook.com/photo/?fbid=605308494227220&set=gm.638472870498526&__cft__[0]=AZUYZf_eXU1tpJGrMtfLpNpXA8DuJiS5dudom_WBmfSyWjr9JiNaVJSNvTAVs_-v_n76XkIUGPWQntPUcj-53XlZ6DekJB56Hz6tvZDfFde23kHyw1CKS42TpCs8aOgPG0PPmLgWToYjqwP7rlZoBKb_&__tn__=EH-R