}

Rendelési idő

Előre egyeztetés alapján.

Lechner Ödön fasor 5

1095 Budapest

CSATLAKOZZ FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ,
ahol kérdezhetsz, fontos tudnivalókat, kutatások eredményeit, cikkeket osztunk meg a testsúlycsökkentő műtétekről.

A KOLLAGÉN SZEREPE BARIÁTRIAI MŰTÉTEK UTÁN

Biotin az egészséges hajért, bőrért és körömért

A biotin az egyik legfiatalabb vitamin, 1927-ben fedezték fel, de csak negyven évvel később sorolták be a vitaminok, pontosabban a B-vitaminok családjába. A biotinnak létezik még két másik elnevezése is, a B7-vitamin és a H-vitamin. A „biotin” szó az ógörög „biotos” szóból származik, ami „életet” jelent.

A biotin ként tartalmaz és jelentős szerepet játszik a zsír, a fehérje és a szénhidrát energiává alakításában. A szervezetednek ugyanúgy szüksége van erre a vitaminra is, mint bármelyik másikra. Mivel a test csupán rövid ideig képes tárolni, fontos a rendszeres pótlása.

A biotin tehát a bőr, a köröm és a haj vitaminja. Ahogyan korábban írtuk a keratin nevű fehérje alkotja a hajat, a bőrt és a körmöket. A biotinnal kapcsolatos kutatások egyértelműen rávilágítottak arra, hogy a biotin hozzájárul a szervezeted keratin-ellátottságához.

Biotin hiányra utalnak az olyan tünetek, mint hajhullás, a haj elvékonyodása, fakóvá válása, vagy a kiütések megjelenése. Egészséges felnőttként naponta 30-100 μg biotinra van szüksége, de ez az érték terhesség, szoptatás, vagy bariátriai műtét után jelentősen megnőhet. A biotint forgalmazzuk önmagában, de multivitamin komplexek formájában is.

Bariatria-vitamin.hu webshop. A világ legelismertebb bariátriai vitamint és ásványi sót forgalmazó webáruháza.